شریعتمداری: با شیطان دست ندهید
انتقاد صریح کیهان از دولت
سه شنبه 18 اردیبهشت 1386 - ساعت 13:51
آفتاب: حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی صریحی تحت عنوان «رقص گرگها» به انتقاد از زمزمههایی پرداخته که از مسئولان بلندپایه دولتی در مورد مذاکره با آمریکا شنیده میشود. وی دراین نوشتار با خطرناک خواندن و ناپسند دانستن چنین اقدامی به دولت نهم هشدار میدهد که از «دست دادن با شیطان» خودداری کند چرا که این امر میتواند به بهای از دست رفتن عزت و اقتداد جمهوریاسلامیو جایگاه آن در سطح جهان منجر شود.
متن نوشتار مدیر مسئول کیهان به شرح زیر است:
این روزها از برخی مسئولان بلندپایه دولتی زمزمههایی شنیده میشود که اگر جدی باشد از تصمیم دولت برای دست زدن به یک اقدام خطرناک حکایت میکند. اقدام ناپسندی که میتواند به عزت و اقتدار جمهوری اسلامیایران و جایگاه برجستهای که مردم طی 28 سال گذشته با خون دادن و خون دل خوردن برای نظام اسلامیفراهم آوردهاند، آسیب جدی برساند و در همان حال نهضتهای رهایی بخش در جهان اسلام را با ناامیدی روبرو کند. زمزمه مذاکره با آمریکا!
روز یکشنبه 16 اردیبهشت ماه- 6 می2007- آقای منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان طی مصاحبهای با مجله آمریکایی تایم که در حاشیه اجلاس شرم الشیخ صورت پذیرفته بود گفت «ایران دارای عزم سیاسی برای مذاکره با آمریکاست» وی در ادامه تاکید کرد «در جمهوری اسلامیایران اراده سیاسی برای بررسی مسائل دو طرف وجود دارد اما باید از طرف دیگر نیز علامتی دریافت کنیم»!
اظهارات متکی بلافاصله در سطح گسترده ای بازتاب یافت و خبرگزاریهای آمریکایی و اروپایی اظهارات وی را در صدر اخبار خود جای دادند و محافل سیاسی به اظهارنظر درباره این تصمیم ایران که برای آنان غیرمنتظره بود پرداختند. پیش از این، آقای بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامینیز به خبرنگاران گفته بود «ایران خود را برای مذاکره با آمریکا در اجلاس شرم الشیخ آماده کرده بود ولی شرایط فراهم نشد!»
درباره تصمیمیکه احتمالا دولت درپی آن است گفتنیهایی هست؛
1- زمزمه مذاکره با آمریکا یک سال قبل- اسفند 84 و فروردین 85- نیز شنیده شده بود ولی بنا به دلایلی- که در یادداشتهای روز کیهان 27 اسفند 84 و 19 فروردین 85 به آن اشاره داشتیم- قبل از آن که به اقدام عملی تبدیل شود خاموش شد و عبرت انگیز آن که خاموشی این زمزمه درپی برخورد تحقیرآمیز آمریکا صورت پذیرفت. در آن هنگام، چند ساعت بعد از اعلام آمادگی ایران برای مذاکره، شبکه سراسری PBS آمریکا در تفسیری به کنایه از تسلیم ایران بعد از 27 سال مقاومت سخن گفت و «آدام ارلی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که به همین منظور در جمع خبرنگاران حاضر شده بود در پاسخ به یک خبرنگار که پرسیده بود «این درخواست ابتدا از سوی آمریکا مطرح شده است» گفت «دولت ایران یک دولت تروریست است و در ناآرامیهای عراق دست دارد بنابراین پیشنهاد سفیر آمریکا در عراق برای مذاکره با ایران از نوع احضار سفیر یک کشور و هشدار به وی بوده است»!!
2- آقایان در توضیح تلاش خود برای مذاکره با آمریکا- که افرادی از دولت اصلاحات نیز 8 سال درپی آن میدویدند- اظهار میدارند؛ مگر جمهوری اسلامیایران با برخی دیگر از کشورها که به دشمنی و کینه توزی علیه ایران شهره هستند رابطه ندارد؟ بنابراین ضمن مذاکره و برقراری رابطه با آمریکا، میتوانیم مواضع سیاسی خودمان را داشته باشیم همانگونه که با انگلیس، آلمان، فرانسه و برخی دیگر از کشورها رابطه داریم.
در پاسخ به این استدلال که ظاهری فریبنده و منطقی نیز دارد باید گفت؛ همانگونه که رهبر معظم انقلاب با نگاه حکیمانه و تیزبین خود فرموده بودند، آمریکاییها از ایران مذاکره را فقط برای «مذاکره» میخواهند نه برای حل و فصل عادلانه مسائل فیمابین، چرا که؛ مقاومت جمهوری اسلامیایران در برابر زورگوییها، سلطه جوییها و باج خواهیهای آمریکا طی 28 سال گذشته، ایران را به پرچمدار مبارزه با نظام سلطه جهانی و الگوی موفق برای نهضتهای استقلال طلب و آزادیخواه اسلامیتبدیل کرده است و این نهضتها، ایران اسلامیرا عقبه استراتژیک خود و نمونهای موفق و پیشتاز میدانند و با الگو گرفتن از آن به حرکت رهایی بخش خود ادامه داده و میدهند. انتفاضه فلسطین، حزب الله لبنان، خروش مردم مسلمان در ترکیه، الجزایر، اندونزی، مالزی و... که امروزه عرصه را بر آمریکا و متحدانش تنگ کرده است - جنگ 33روزه لبنان فقط نمونه ای از آن است- همگی در مقاومت 28 ساله ایران اسلامیریشه دارند. مقصود آمریکا از مذاکره با ایران، ابلاغ این پیام به حرکتهای اسلامیاست که ایران نیز بعد از 28 سال مقاومت چاره ای جز روی آوردن به آمریکا - بخوانید تسلیم در برابر آمریکا- نداشت.
آیا مسئولان محترمیکه امروزه درپی مذاکره با آمریکا هستند و علاوه بر آمریکا و متحدانش، آب ذوق زدگی را از لب و لوچه برخی گروههای داخلی سرازیر کرده اند، نمیدانند متاع گرانبهای عزت و اقتدار اسلامیرا در مقابل چه بهای اندکی میفروشند؟!
3- دولت محترم نهم که این روزها از آمادگی خود برای مذاکره با آمریکا سخن میگوید به یقین میداند که ایران اسلامیطی 28 سال گذشته با این مذاکره مخالفت میورزید و تلاش برخی از جریانات برای مذاکره با آمریکا، مخالفت صریح- و البته حکیمانه- حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب را درپی داشت بنابراین دولت محترم باید به این سؤال پاسخ بدهد آیا در ماهیت آمریکا و عملکرد آن تغییری حاصل شده است که آقایان سنگ مذاکره را به سینه میزنند؟ اگر تغییری پدید نیامده است، تلاش دولت برای مذاکره با آمریکا چه توجیهی دارد؟ و اگر ماهیت آمریکا تغییر کرده است که باید شواهد و قرائنی حاکی از این تغییر ماهیت در دست باشد. اکنون بفرمایند چه تغییر محسوسی در ماهیت آمریکا احساس میکنند؟ آیا آمریکا از کینه توزی علیه ایران اسلامیو جهان اسلام دست کشیده است؟ آیا ماهیت استکباری، غارتگری و قتل عام مسلمانان را کنار گذاشته است؟ آیا هنوز هم از ضرورت براندازی جمهوری اسلامیسخن نمیگوید؟! آیا با صراحت از انقلاب اسلامیبه عنوان بزرگترین دشمن خود که باید از سر راه برداشته شود یاد نمیکند؟!... اگر ماهیت آمریکا و مناسبات خصمانه آن با ایران تغییر نکرده است- که نکرده است- با چه انگیزه و براساس کدام محاسبه درپی مذاکره هستید؟!
4- آمریکا بارها به صراحت اعلام کرده است که برای خروج از باتلاق عراق به امکانات ایران نیاز دارد و مقامات آمریکایی پنهان نمیکنند که هیچ بازیگر دیگری این امکانات را در اختیار ندارد.
مسئولان محترم دولت و مخصوصاً سیاستگذاران وزارت امور خارجه کشورمان میتوانند به گزارش گروه تحقیق «بیکر- همیلتون»، گزارش اواخر سال 2006 موسسه «آمریکن اینترپرایز» و هشدار «کمیته خطر» مراجعه کنند که در تمامیآنها ضمن تاکید بر خطرناک بودن ایران اسلامیبرای آمریکا و ضرورت مقابله با آن آمده است که «خروج آمریکا از بن بست عراق تنها با استفاده از اهرمهایی که ایران در اختیار دارد امکان پذیر است». گفتنی است که «رابرت گیتس» وزیر دفاع کنونی آمریکا از اعضای اصلی گروه تحقیق «بیکر- همیلتون» بود و بعد از تهیه آن گزارش به توصیه گروه یاد شده و موافقت جرج بوش، برای عملیاتی کردن مفاد آن جایگزین رامسفلد وزیر دفاع پیشین آمریکا شد.
5- ممکن است گفته شود که میتوانیم از موقعیت ضعیف آمریکا در شرایط کنونی به عنوان یک فرصت استفاده کنیم و در قبال کمک به آمریکا برای خروج از بن بستی که امروزه در خاورمیانه با آن روبروست، امتیازات چشمگیری به دست آوریم .
باید گفت اولاً؛ چه ضرورتی دارد دشمن غدار و خونریز ملتهای مسلمان و مردم محروم و پابرهنه جهان را از بن بست نجات بدهیم؟! ثانیاً؛ آمریکاییها در حالی که هنوز هیچ گامیبرای مذاکره برداشته نشده است پیش شرطهایی نظیر قطع کمکهای ایران به گروههای تروریستی - بخوانید انتفاضه فلسطین، حزب الله لبنان و...- پیوستن به طرح صلح خاورمیانه- بخوانید به رسمیت شناختن اسرائیل- دست کشیدن از فعالیت هسته ای و... پیش کشیده اند و همچنان از ایران اسلامیبه عنوان یک نظام تروریست و بی اعتناء به حقوق بشر! و... یاد میکنند.
6- یکی از مسئولان گفته است از آنجا که امروزه در موضع قدرت قرار داریم آماده مذاکره با آمریکا هستیم که باید گفت مقصود اصلی آمریکا از مذاکره همانگونه که در بند 2 این نوشته آمده است، القای این توهم به جهانیان و مخصوصاً نهضتهای اسلامیاست که ایران نیز بعد از 28 سال مقاومت چاره ای جز روی آوردن به آمریکا نداشته است. بنابراین با شرایطی که شرح آن رفت، به محض آن که پای میز مذاکره بنشینیم یک امتیاز بزرگ- و شاید بزرگترین امتیاز- را به آمریکا داده ایم و ضربه هولناکی بر عزت و اقتدار ایران اسلامیو حرکت جهانی اسلام وارد کرده ایم. برای آمریکا موضوع مذاکره موضوعیت ندارد، بلکه مذاکره را فقط برای مذاکره و ضربه زدن به الگوی انقلاب اسلامیمیخواهد.
این نکته نیز گفتنی است که آمریکا طی چند سال گذشته بارها درپی مذاکره - با همان هدف مورد اشاره - بوده است و مخصوصاً در اجلاس شرم الشیخ بیش از ده بار برای مذاکره واسطه فرستاده بود. و کوتاه سخن آن که با شیطان دست ندهید و گرگها را ببینید که هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده چه ذوق زده میرقصند.
آدرس خبر http://www.aftabnews.ir/vdcfvxdw6edxv.html